verhasi 2010.12.13. 22:08

10 user 10$ ?

Tavaly október óta elérhető hat termék, JIRA, Confluence, GreenHopper, FishEye, Bamboo and Crowd 10$-ért. Aztán folyamatosan felsorakoztak a partnerek is a különböző add-on-okkal. Idén októbertől pedig a Crucible is.

- Akkor ez most csak egy akció aminek egyszer vége lesz?

- Ez nem akció, hanem az árlista része. Nem csak átmenetileg elérhető, hanem egy állandó ajánlat, határidő nélkül.

- Ha már ennyire olcsó, akkor miért nem ingyen adják?

- Minden 10$ a Room to Read alapítványhoz kerül. Az Atlassian hisz benne, hogy a közösségtől nemcsak kapni lehet, hanem adni is kell.

- Na jó, de mire megy a 10$-okkal a Room to Read?

- Sok kicsi sokra megy. Az elmúlt egy év alatt 700.000$ (nem elírás!) gyűlt össze. Ebből nem került semmi levonásra mert a felmerülő többlet költségeket mind az Atlassian fizeti. A cél nem kevesebb mint 1.000.000$ a fejlődő országok könyvtári fejlesztéseire az iskolásoknak.

- Ez a használati jog teljes értékű vagy csak korlátozott használatot enged?

- A JIRAConfluence és a GreenHopper esetén teljesértékű 10 felhasználós licensz míg a Crowd és a Crucible estén is teljesértékű 50 illetve 5 felhasználós licensz. A FishEye kezdő licensz 10 felhasználónak legfeljebb 5 repository használatát biztosítja. A Bamboo esetén pedig 10 lokális build job lehetséges. A licensz használati joga nem jár le, örökérvényű és tartalmaz egy év támogatást is ami magában foglalja a frissítéseket használati jogát is. A további frissítések évenként 10$-ba kerülnek, de használni lehet anélkül is, nincs semmi kötelezettség.

A végére hagytam a kedvenc kérdésemet, amit szinte mindenki feltesz amikor először hall erről a lehetőségről.

- A 10$ az felhasználónkként vagy a 10 felhasználóra együtt értendő?

- A 10 felhasználó összesen 10$ vagyis felhasználónkként 1$. Csak így magunk között, nem mindegy? Nem lekicsinyelni akarom azt a kb. 20.000Ft különbséget, de tíz dolgozó ember munkaeszköze esetén akkor is megérné, hát még 2.000Ft-ért.

Mivel volt olyan is aki félre értette és le sem merem írni, de még három nullát gondolt utána, ezért álljon itt betűkkel is: tíz felhasználó tíz dollárért.

A bejegyzés trackback címe:

https://atlassian.blog.hu/api/trackback/id/tr832514208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása